Çocuklardan 23 Nisan’a özel ‘Dünya Tek Kullanımlık Değil’ temalı resimler

Mayıs 2024

Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Kibar Holding, sekiz yıldır sürdürdüğü 23 Nisan Resim Yarışması kapsamında Tuzla tesisinde ilk kez düzenlenen şenliğe Topluluk çalışanları ve aileleri katıldı. Bu sene ana teması ‘Dünya Tek Kullanımlık Değil’ olan yarışma, çocuklarda çevre ve sürdürülebilirlik konularında farkındalığı artırma amacıyla düzenlendi.

Kibar Holding’in Topluluk Şirketleri çalışanlarının çocukları arasında düzenlediği geleneksel 23 Nisan Resim Yarışması sebebiyle bu yıl ilk kez yarışmaya katılan tüm çocukların ve ailelerinin katıldığı şenliğe Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı da katıldı.

Bu yılki yarışmanın ‘Dünya Tek Kullanımlık Değil’ temasının belirlenmesi, hikayelerinin yazımı ve dereceye giren resimlerin belirlenmesi aşamaları, bağımsız jüri danışmanlığında yürütüldü. Bu yıl sekizincisi düzenlenen ve 4-11 yaş aralığındaki çocukları kapsayan yarışmanın alt kategorilerinin temaları ise 4-6 Yaş ‘Deniz Tek Kullanımlık Değil’, 7-8 Yaş ‘Toprak Tek Kullanımlık Değil’ ve 9-11 Yaş "Kullan At Plastik Ucuz, İnsan Hayatı Değerli’ olarak belirlendi.

CEO Haluk Kayabaşı:

Yarışmanın başlamasından bu yana geçen sekiz yılda yaklaşık 17 bin 500 çocuğa resim defteri ve boya kalemi ulaştırdıklarının altını çizen Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı ise yaptığı konuşmada, “Kibar Topluluğu’nda sürdürülebilirliğe ve çevreye verdiğimiz öneme ithafen bu yıl yarışmamızın ana temasını “Dünya Tek Kullanımlık Değil” olarak belirledik. Bu temayla, Kasım 2019’da ülkemizde plastik kirliliği ile mücadeleyi bir adım öteye taşıma hedefiyle, Global Compact Türkiye, TÜSİAD ve SKD Türkiye tarafından kurulan İş Dünyası Plastik Girişimi’nin imzacılarından biri olarak, bu alanda yaptığımız çalışmalarla ilgili değerli çalışanlarımıza ve onların çocuklarına farkındalık kazandırmak istedik” dedi.

Çocukların bu yılki yarışma için gönderdikleri resimlerin tamamına dijital ortamda oluşturulan sergi aracılığıyla ulaşılabiliyor.