KİBAR HOLDİNG GENÇLERİN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYOR

Ağustos 2016

Lise çağındaki gençlerin mesleki eğilimlerini ortaya çıkarmak için düzenlenen “Kibar Gelecek Kampı” meyvelerini vermeye başladı. Kibar Holding ve TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) işbirliği ile gerçekleştirilen yaz kampında öğrencilerin kendilerini ve mesleki eğilimlerini keşfetmeleri hedefleniyor. Kibar Topluluğu bünyesindeki çalışanların, lise seviyesinde öğrenim gören çocukları için düzenlenen etkinlikte, öğrenciler psikolojik danışmanlar eşliğinde eğitim hayatlarını destekleyici nitelikte programlara dahil olma imkanına kavuşurken, farklı aktivitelerle de ekstra tecrübe kazanıyorlar.

İlk aşamada 40 öğrencinin yararlandığı kampta, 7 gün boyunca 4 eğitmen tarafından 28 saat süren rehberlik eğitim oturumları gerçekleştirildi. Çocukların, deniz ve ormanla başbaşa oldukları kampüste drama, heykel, yoga, tırmanış gibi etkinlikler düzenlendi. Akşam saatlerinde ekip olmayı destekleyen strateji oyunları, futbol ve voleybol turnuvaları, kısa film çekimi gibi sanatsal ve sportif faaliyetlerle çocukların gelişimlerine destek olması amaçlandı.

İlgi duyulan meslek gruplarına yönelik kişilerle gerçekleştirilen ropörtajları izleme imkanına ulaşan çocuklar, kampta gerçekleştirilen etkinlikle birlikte 30 kadar meslek grubu hakkında detaylı bilgi sahibi oldular.

Kamp sırasında hayatta asıl yapmak istediklerinin peşinden tutkuyla giden ve Pamir Dağları’na tırmanmayı başaran ilk Türk unvanını elinde bulunduran Yiğit Tekşen’in tavsiyelerini dinleme şansını yakaladılar.

İki yıldır çalışanlarına bu imkanı sunan Kibar Holding, TEVİTÖL ile birlikte bugüne kadar toplamda 65 öğrencinin hayallerini inşa etti.

Kibar Holding İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı Eşber Çekiç, tüm Türkiye’ye örnek olacak bu kampta mesleki eğilim keşfinin yanı sıra eğitici aktivitelerle farkındalık oluşturulduğunu söyledi. Çekiç, “Çocuklar ülkemizin geleceğidir. Grup olarak insana verdiğimiz değeri tüm alanlara yansıtıyoruz ve eğitime yönelik bu tür projeleri her zaman destekliyoruz. Gelecek yıl kamptan yararlanan çocuk sayısını da artırmayı hedefliyoruz” dedi.