KİBAR HOLDİNG CFO'SU SABRİ TÜTÜNCÜ TÜRKİYE'NİN EN ETKİN 50 CFO LİSTESİNDE…

Mayıs 2017

Türkiye'nin köklü sanayi gruplarından Kibar Holding CFO'su Sabri Tütüncü, en başarılı CFO'ların yer aldığı "En Etkin 50 CFO" listesine girmeyi başardı.

Türkiye'nin köklü sanayi gruplarından Kibar Holding’in CFO'su Sabri Tütüncü "En Etkin 50 CFO" listesine girdi.

Geçtiğimiz yıl ilk defa Fortune Türkiye ve DataExpert tarafından hazırlanan Türkiye’nin 'En Etkin 50 CFO' listesinin ikincisi, politik ve ekonomik çalkantıların yaşandığı dönemlerde CFO’ların önemine dikkat çekmek üzere hazırlandı. Türkiye’nin en büyük bin şirketi üzerinden gerçekleştirilen araştırmada, şirketlerin finansal performanslarının ve bireylerin kritik CFO başarı kriterlerindeki performanslarının kapsamlı bir araştırma metodolojisi ile araştırma danışma kurulu tarafından incelenmesi sonucunda Türkiye’nin En Etkin 50 CFO’su belirlendi. Yöneticiler ödüllerini 11 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenecek törenle alacaklar.

Bu yıl listeye girmeyi başaran Sabri Tütüncü, politik ve ekonomik gelişmelere rağmen Kibar Holding'in Türkiye'nin potansiyeline güvendiğini ve yatırımlarına hız kesmeden devam ettiğini ifade etti. Tütüncü, "Bugün 2016 kombine cirosu 25 milyar TL olan Kibar Topluluğu’nun dış ticareti 2,5 milyar dolara ulaşıyor ve Topluluk şirketlerinin satışlarının yüzde 60’ı ihracattan elde ediliyor. Her biri küresel güçlü aktörler olan Topluluk şirketlerimiz, global arenada iddialı bir büyüme içerisindedir. Önümüzdeki dönemde, tarihsel geçmişimizin bir parçası olan “yenilikçilik” ve teknolojik dönüşüm, kurum kültürümüzde etkili olmaya ve ilkleri gerçekleştirmek için bize yol göstermeye devam edecek. Topluluk şirketlerimiz, başarılı işlere, yatırım ve projelere imza atarak küresel oyuncular olma yolunda emin adımlarla ilerleyecekler" dedi.