İŞ ADAMI ALİ KİBAR TOPLULUĞUN YATIRIM PLANLARINI NTV'YE ANLATTI

Kasım 2016

Çocukluğundan bugüne uzanan iş yaşamı öyküsünü NTV’de Melda Yücel tarafından hazırlanan İşte Yaşam programında anlatan Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, bugün alüminyumdan otomotive, gayrimenkulden enerjiye kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren topluluk şirketlerinin küresel liderlik hedefiyle yatırımlarına devam ettiklerini belirtti.

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, çocukluğundan bugüne uzanan iş yaşamı öyküsünü NTV’de Melda Yücel tarafından hazırlanan İşte Yaşam programında anlattı. Ülkemizin önemli sanayicilerinden Asım Kibar’dan bayrağı 2014 yılında devralan Ali Kibar, genç yaşlarda iş hayatıyla tanıştığını söyledi.

“Babamdan dürüstlüğü ve işi yakından takip etmeyi öğrendim”

Ali Kibar, halen Onursal Başkan sıfatıyla Grubun başında bulunan babası Asım Kibar’dan iş yaşamına dair edindiği temel öğretileri, dürüstlük, sadakat, iş takibi ve hataları minimize etme alışkanlığı olarak sıraladı. Kibar, kendi çocuklarını da aynı anlayışla yetiştirdiğini söyleyerek, “Kızım ve oğlum modern çağın gerekleriyle yetişti, iyi eğitimler aldılar. Oğlum Amerika’da eğitim aldıktan sonra şimdi Topluluk Şirketlerimizde görev yapıyor; dedesinin ve benim yanımda strateji alanında çalışıyor. Kızım ise milli binici. Uzun yıllardır binicilikle uğraşıyor. Binicilik, günde 5-6 saat antrenman yapılması gereken çok disiplinli bir spordur. Geçtiğimiz ay da Bayanlar Balkan Şampiyonu oldu. Zaman zaman işlerimizle de ilgileniyor. Ailenin gençleri de sistemin içinde yerlerini alacaklardır” dedi.

“Gece gazetelerin ilk baskıları okuyorum”

Yaklaşık 30 yıldır aktif olarak iş hayatının içinde yer aldığını ve Uzak Doğulularla çalışmanın gereği olarak güne çok erken saatlerde başladığını söyleyen Kibar, gündemi çok yakından takip ettiğini belirtti. Güne belli bir kanaatle başlayabilmek üzere, haber kanallarını her sabah yolda dinlediğini, gece yatmadan önce mutlaka bir - iki gazetenin ilk baskılarını okuduğunu söyledi.

Kore Devleti’nin onur madalyasını taşıyor

20 yıldır Kore Fahri Konsolosluğu görevini yürüten Kibar, Kore Devleti’nin verdiği Devlet Onur Madalyası’nın da sahibi.

Grubun birçok farklı sektörde Uzun yıllardır başarıyla yürütülen uluslararası ortaklıkları bulunduğunu kaydeden Ali Kibar, “ Uluslararası anlaşmalara baktığımızda, kurumlar arasında yapacağınız tüm anlaşmalarda ortaklıklar tamamen tavize yöneliktir. Ortaklık kültürü çok farklıdır; paylaşabilmek, ortak fayda geliştirebilmek, hazmetmektir.”

“Çalışanlarımızla güçlü bir aileyiz”

İş hayatı boyunca her zaman hatalardan ders alarak, az hata yapmaya çalışarak ilerlemeyi ilke edindiğini ve çalışma arkadaşlarını da bu hatalardan aldığı derslerle yönlendirmeye çalıştığını belirten Kibar, ekip olmaya verdiği önemi şu sözlerle dile getirdi:

“Son derece esnek, hızlı karar alabilme yeteneğini geliştirmeye çalışıyoruz. Bununla birlikte biz bir aileyiz, çalışanlarımızla güçlü bir ekibiz. Kapının en dışında duran arkadaşımızdan itibaren, yönetimin en üst kademesine kadar hepimiz bir zincirin halkalarıyız. Bunu bir sistem yönetimi olarak düşünmek lazım.”

Yatırımlar tüm hızıyla sürüyor

Bugün alüminyumdan otomotive, gayrimenkulden enerjiye kadar 23 milyar liralık bir yapıyı yöneten Ali Kibar, 7 bin 500 çalışanı olan Topluluk şirketlerinin küresel liderlik hedefiyle yatırımlarına devam ettiklerini belirtti.

Assan Alüminyum’un Avrupa’nın en büyük dört üreticisinden bir olduğunun altını çizen Kibar, Kocaeli Dilovası’nda üretilen alüminyumun yüzde 70’inin başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere, 70’den fazla ülkeye ihraç edildiğini anlattı. Avrupa liderliğini hedefledikleri, alüminyumdaki yeni yatırımlara ek olarak, İspak Esnek Ambalaj, Assan Gıda ve diğer Topluluk şirketlerindeki yatırımlara devam ettiklerini söyledi. Tüm fabrikaların tam kapasite ile çalıştığına dikkati çeken Kibar, bunun ekonomimiz ve ülkemiz adına sevindirici olduğunu belirtti.