KİBAR HOLDİNG İNSAN KAYNAKLARI DİREKTÖRÜ UFUK ÖZDEMİR: “GERÇEK KARİYER, GERÇEK STAJLA BAŞLAR”

Nisan 2017

Kibar Holding İnsan Kaynakları Direktörü Ufuk Özdemir, Medipol Üniversitesi İnsan Kaynakları Kulübü tarafından düzenlenen Kariyer’17 Zirvesi’nde öğrencilere iş hayatına, staj deneyimi ile atılmanın önemini aktardı. Şirketlerde yapılan stajların gerçek bir deneyim fırsatı sunduğunun altını çizen Özdemir, öğrencilerin bu deneyimi mutlaka elde etmeleri gerektiğini belirtti.

Kibar Holding İnsan Kaynakları Direktörü Ufuk Özdemir, Medipol Üniversitesi İnsan Kaynakları Kulübü tarafından düzenlenen Kariyer’17 Zirvesi’nde konuşmacı olarak yer aldı. Öğrencilere iş hayatına dair önerilerde bulunan Özdemir, konuşmasında, “Gerçek kariyer, gerçek stajla başlar“ cümlesinin altını çizdi. Türkiye’nin en büyük sanayi gruplarından Kibar Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren 22 şirketin tamamına “K-Team Uzun Dönemli Staj Programı” kapsamında stajyer alımı yapıldığını belirten Özdemir, dördüncü senesinde olan bu programın başvurularının 2 Mayıs Salı gününe kadar devam edeceğini belirtti.

“Staj programının amacı gençlere gerçek iş deneyimi sağlamak ve istihdamı artırmak”

Bugüne kadar toplam 12 bini aşkın başvurunun yapıldığı ve bu başvurular arasından toplam 80 kişinin kabul edildiği “K-Team Uzun Dönemli Staj Programı”nda, 3 ve 4. sınıf öğrencileri arasından alım yapılırken, öğrencilere haftanın 2 veya 3 günü çalışma imkanı sunuluyor. Staj programını tamamlayan öğrencilerden başarılı performans sergileyenlerin Kibar Topluluğu bünyesinde kariyerlerine devam ettiklerini belirten Özdemir, programın amacının gençlere iş deneyimi sağlamak ve istihdamı artırmak olduğunun altını çizdi.

K-Team hakkındaki detaylara, Facebook Kibar Topluluğu Kariyer sayfasından ulaşılabileceği bilgisini veren Özdemir, “Staj programına dahil olan öğrencilerin iş deneyimini gerçekten yaşayacakları, sorumluluk alacakları yeni projelere imza atıyoruz” diyerek, her öğrenci için 1 yıllık bir gelişim planı tasarlandığı bilgisini de sözlerine ekledi.

“Yapıcı olun, çok boyutlu düşünün, işbirliği oluşturun, öğrenin ve gelişin”

Hem staj programında, hem de işe alış sürecinde, “Yapıcı olun, çok boyutlu düşünün, işbirliği oluşturun, öğrenin ve gelişin” kriterlerini esas aldıklarını aktaran Özdemir, öğrencilerle kariyer planları çerçevesinde değerli bilgiler paylaştı.